Odbojkašice Goražda gostuju u Šamcu, kod ekipe Crvene Zvijezd

Utakmice 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za odbojkašice bit će odigrane ovog vikenda. Odbojkašice Goražda gostuju u Šamcu, kod ekipe Crvene Zvijezde.

Predsjednik OK Goražde Nermin Obuća ističe da je ovaj tim favorit, ali očekuje tešku utakmicu.

– Ekipa Crvene Zvijezde se grčevito bori za opstanak i trenutno se nalaze na predzadnjem mjestu sa devet bodova, dva boda manje od osmoplasirane ekipe Igmana, tako da očekujemo jednu tešku utakmicu, jer ekipa koja se bori za opstanak vjerovatno ništa neće prepustiti slučaju i bit će maksimalno spremna za nas. Iako smo mi favoriti i nalazimo se na 4.mjestu tabele PL BiH ne očekujemo da će to biti lagana utakmica – kazao je Obuća.

Napomenuo je da će tim Goražda nastupiti u kompletnom sastavu.

– Ovo čudno vrijeme donosi puno izazova kada je u pitanju zdravstveni bilten. U proteklom periodu imali smo bolesnih igračica, stomačni virusi, prehlade i trenutno imamo jednu igračicu van stroja ali se nadamo da će se oporaviti i sutra s nama igrati utakmicu. Uglavnom nema nekih težih povreda koje bi spriječile igračice u prvoj postavi tako da ćemo sutra biti kompletni i nadam se, vratiti sa nova tri boda – naveo je on.

Naglasio je da je OK Goražde postigao najbolje rezultate od kako se takmiči u Premijer ligi BiH.

– Ekipa je pružila svoj maksimum i četvrto mjesto je veliki uspjeh za naš ovako mali klub sa malim budžetom. Nadamo se da ćemo zadržati tu poziciju jer nakon redovnog takmičenja, predstoji nam i takmičenje u play-offu i što uđemo sa bolje pozicije, ako budemo među prve četiri ekipe, imat ćemo priliku da budemo dva puta domaćini utakmicama, ukoliko bude 1:1 u pobjedama – kazao je predsjednik OK Goražde.