Radioamaterima uručena vrijedna oprema

Radio klubu “Drina” odnosno Službi radio amatera Civilne zaštite Goražde danas je uručena  vrijedna oprema koja je najvećim dijelom obezbjeđena  uz podršku Općine Centar Sarajevo.

Sarajevska općina u ove svrhe   izdvojila je  10.000KM,  dok je iznos od 1.850 KM obezbijeđen u budžetu Grada Goražda.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović naglasio je da je prilikom posjete općini Centar iskazana potreba za opremanjem Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice

“ Naši radio amateri  su naveli svoje potre i nakon nekoliko mjeseci to smo  nabavili što će značiti digitalizaciju cjelokupnog sistema.  Goraždani su prepoznatljivi u radio amaterizmu kao svjetski prvaci, tako da zaslužuju da imaju opremu u skladu sa svim radio amaterima u svijetu. U budućnosti ćemo  rješiti imovinsko-pravne odnose objekta gdje su oni  smješteni, što treba uraditi sa Ministarstvom odbrane, i sagledati  mogućnost nabavke jednog vozila koje će im koristiti” – kazao je Imamović.

Dugogodišnji clan RK “Drina” Enver Selimović kazao je da je riječ o izuzetno vrijendoj opremi koja će pomoći rad kluba.

” Općina Centar Sarajevo nam je donirala ovu izuzetno vrijednu opremu, za naš klub u redovnom radu, a i  kao jedinicu civilne zaštite u slučaju elementarnih nepogoda. Ujedno ovo je i prvi ulazak radio komunikacija u svijet digitale pošto smo mi prva jedinica koja je to i dobila I otvaraju se velike mogućnosti za naš rad na čemu smo veoma zahvalni. Sa ovom opremom mi također možemo pokrivati različite manifestacije, sportske događaje, kao  što smo prošle godine pokrivali 5K sa Atletskim klubom” – kazao je Selimović.

Za nabavku opreme  Službama  civilne zaštite Goražde, sarajevska Općina Centar izdvojila je 30.000KM, a  pored radio amatera vrijednu opremu dobit će  I Služba na vodi i pod vodom  te Služba zaštite i spašavanja Crvenog križa Goražde – najavljeno je danas.