Odbojkašice Goražda, prvi dio sezone Premijer lige BiH, okončale su na četvrtom mjestu sa 34 boda, što je najbolji rezultat kluba od kada se takmiči u ovom rangu

Predsjednik OK Goražde Nermin Obuća potvrđuje zadovoljstvo uprave postignutim uspjehom, kojim je ostvaren cilj u ovoj sezoni

“  U sezonu smo ušli s   ciljem da se pokušamo plasirati  u prvi dio tabele, neko  5 – 6 mjesto da ne dolazimo u neku zonu ispadanja. To smo uspjeli I, mogu slobodno reći, postigli bolji rezultat nego što smo očekivali. Poslije ovih 18. kola nalazimo se na 4. mjestu, što je naš najbolji rezultat otkad se takmičimo u Premijer ligi BiH, već šest godina” – kazao je Obuća.

Napomenuo je da su igračice uložile maksimum te da je cijelo vrijeme ekipa bila na okupu

“  Sreća je da u toku sezonu nije bilo nekih povreda koje bi nas sprečavale da postignemo dobre rezultate, djevojke su dale svoj maksimum i ove godine smo posložili ekipu koja je stvarno bila prepoznatljiva i prvi put smo došli u situaciju da nas i posljednji i zadnji na tabeli, respektuju, tako da smo kao uprava zadovoljni” – naglasio je on.

Dodao je da nakon 15-dnevne pause, odbojkašice Goražda očekuju utakmice play off-a za prvaka BiH

“ Saznali smo protivnika a to je  ekipa SOK Mostar I prvu utakmicu  play off-a igramo u  Goraždu, dok j erevanš tri dana poslije   u Mostrau. Ukoliko bi bilo neriješeno u pobjedama, treću utakmicu igramo u Goraždu jer smo bolje plasirani mi smo četvrti, a Mostar peti. Pripremt ćemo se i dati sve od sebe da se što duže zadržimo u Play off-u” – kazao je predsjednik OK Goražde.