Edin Ramić i Ernest Imamović razgovarali o izgradnji socijalnih stanova u Goraždu

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović razgovarali su o najznačajnijim projektima koji se realiziraju u Goraždu, a koji se implementiraju uz podršku Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Najznačajniji projekti su u oblasti izgradnje stanova za socijalno – neprofitno stanovanje kroz projekte CEB II “Zatvaranje kolektivnih i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja” i RSP – Regionalni stambeni program.

Istaknuto je kako će kroz projekat biti izgrađene 164 stambene jedinice i izvršiti se se rekonstrukcija 30 soba omu za stara i iznemogla lica, ukupne vrijednosti preko 15 miliona KM.

“Posjetili smo lokacije izgradnje gdje je toku je izgradnja nekoliko višespratnih zgrada. Dio korisnika smo već uselili i raduje nas da ćemo i ostale korisnike uskoro useliti. Time je trajno riješeno stambeno zbrinjavanje za porodice iz socijalnih kategorija. Sa gradskom upravom je dobra saradnja, tako da smo danas razgovarali i o budućim projektima koji su od značaja za ovu lokalnu zajednicu. Goražde zaslužuje podršku svih nas”, kazao je Ramić.

Budžeti Vlade BPK i Grada Goražde nedovoljni za infrastrukturne projekte, neophodna podrška viših nivoa vlasti.

“Saradnja sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica je rezultat velikih projekata u našem gradu. To može biti primjer i za druga ministarstva i institucije. Krajnjim naporima završavamo projekte koji ne iziskuju veća ulaganja, međutim, za ozbiljnije i važnije projekte su nam neophodna dodatna sredstva”, izjavio je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

Imamović je istakao uz podršku Goražde može biti sredina ugodnog života.