Danas umjereno do pretežno oblačno, evo kakvo nas vrijeme očekuje početkom iduće sedmice

U našoj zemlji danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni u nizinama slaba kiša ili susnježica, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjeverni i sjeveroistočni.

U Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne jaka bura sa olujnim udarima. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 11, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima se očekuje snijeg ili sunježica. U nižim dijelovima grada je moguća i kiša. U ostaku dana bez padavina. Jutarnja temperatura oko 2, a dnevna oko 8 stepeni.

Sutra pretežno sunčano vrijeme, uz postepeni porast naoblake u Bosni. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 8, a dnevna od 8 do 12, na jugu do 17 stepeni.

U utorak pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Bosni. Na planinama se očekuje snijeg. Padavine uglavnom poslije podne i tokom noći. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 8 do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 16 stepeni.

Za srijedu se najavljuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša je moguća u centralnim i istočnim područjima Bosne. Poslije podne i tokom noći padavine u većem dijelu zemlje, osim na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 17 stepeni.