Uz pomoć donatora obezbjeđena rasvjeta u Memorijalnoj šumi 8372 na Posestri

Prije nekoliko godina, uz pomoć federalnog ministarstva okoliša i turizma, na Posestri, koja je udaljena 20 kilometara od Goražda, zasađena je Memorijalna Šuma 8372 u znak sjećanja na žrtve Srebreničkog genocida.
Tada je izgrađeno spomen obilježje u obliku Srebreničkog cvijeta, a nakon toga, izgrađen je turistički kompleks sa Bosanskom kućom, mobilijarima za djecu, šadrvanima i botaničkom baštom sa raznolikim biljnim vrstama.
Jedini nedostatak ovog parka je bio rasvjeta koja nije bila izvodljiva zbog udaljenosti do kontaktne mreže. Nakon imenovanja novog saziva mjesne zajednice krajem prošle godine, krenulo se u realizaciju solarnog sistema sa rasvjetom. Sredstva za kupovinu solarnog sistema su obezbijedili bivsi pripadnici 1. Drinske Udarne Brigade na čelu sa Begzudinom ef. Jusićem iz Amerike, dok su rasvjetna tijela i stubovi donirani od strane JP BPK Šume.
Mještani MZ Posestra su postavili stubove, rasvjetu i solarni sistem. Cilj je da u drugoj fazi projekta proširi se rasvjeta duž cijelog parka i da se kroz razne sadržaje u saradnji sa višim nivoima vlasti, privuče pažnja svim potencijalnim posjetiocima.