KVIZOM ZNANJA I DODJELOM NAGRADA ZA NAJUSPJEŠNIJE LITERARNE RADOVE NASTAVLJENE PROGRAMSKE AKTIVNOSTI MANIFESTACIJE DANI ISAKA SAMOKOVLIJE

U organizaciji JU Centar za kulturu Goražde, a u sklopu ovogodišnje manifestacije ”Dani Isaka Samokovlije – Sunce nad Drinom Goražde-Sarajevo-Fojnica 2022” danas je održan kviz znanja za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i proglašenje najboljih literarnih radova učenika koji su pisali o liku i dijelu poznatog književnika. Prisutne je pored organizatora ovog događaja i predstavnika resornog ministarstva, pozdravila i uputila čestitke u ime Gradske uprave Goražde Azra Valjevčić.Manifestacija je tradicionalno započela u januaru, a nastavljena je književnim konkurskom za učenike osnovnih i srednjih škola, a danas su dodjeljene nagrade za najuspješnije. Učešće u takmičenju uzeli su učenici iz Goražda, Sarajeva i Fojnice.

O temama  „Sunce nad Drinom“, „Mirjamine kose“ i  „Ubavo mjestance“ pisali su učenici osnovnih škola, a tri rada su ocijenjeni kao najbolji su napisali učenici:

3. mjesto Selma Deljo iz OŠ „Husein.ef.Đozo“ Goražde

2. mjesto Hayam Sladić iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Sarajevo

1.mjesto Adna Salman iz OŠ „Ustikolina“ Ustikolina

O temama „Sunce nad Drinom“, Neizvjesnost i strah od sutra“ i „Humanizam u djelima Isaka Samokovlije“ pisali su učenici srednjih škola. Tri prvoplasirana rada su napisali sljedeći učenici:

3. Anes Delić MSŠ „Enver Pozderović“ Goražde

2. Aldin Gusinac Četvrta gimnazija Ilidža

1. Aldijana Spahić MSŠ „Enver Pozderović“ GoraždeNakon toga održan je kviz znanja u kojem su se takmičili učesnici osnovnih i srednjih škola iz Goražda, Fojnice i Sarajeva. U kategoriji osnovnih škola 1.mjesto zauzela je OŠ „Hasan Turčalo Brzi“ Ilovača, 2. mjesto OŠ „Isak Samokovlija“ Sarajevo i 3 mjesto OŠ „Husein.ef.Đozo“ Goražde. U kategoriji srednjih škola 1.mjesto MSŠ „Enver Pozderović“ Goražde, 2.mjesto SMŠ „Zijah Sokolović“ Fojnica, 3.mjesto STŠ „Hasib Hadžović“ Goražde

 

gorazde.ba