Stanje na putevima

Stanje na cestama 07. 05. 2022. u 06:30 sati

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog redovnog servisa tunela Vis, 25. Novembar i Grab na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, večeras do 20 sati obustavljen je saobraćaj u smjeru Lepenica – Tarčin, a saobraća se dvosmjerno suprotnom stranom autoputa.Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema graničnom prelazu Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora. Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva i raskrsnice za autoput A-1, na snazi je noćna obustava saobraćaja od 01 do 04:30 sati na magistralnom putu M-17 Buna -Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Domanovića.

Zbog održavanja mini maratona Polog-Široki Brijeg danas od 10 sati biće obustavljen saobraćaj iz pravca Širokog Brijega prema Mostaru, a u suprotnom smjeru (Mostar-Široki Brijeg) obustava će biti od 09:45 sati.
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom. Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.