Zakazani termini održavanja vanredne i 24. redovne sjednice Skupštine

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na svojoj 46. sjednici održanoj danas razmatrao je zahtjev grupe poslanika za zakazivanje 13. vanredne sjednice Skupštine, na kojoj bi se razmatrala novonastala situacija u firmi Unis „Ginex“ d.d. Goražde. Sjednici Kolegija prisustvovao je i jedan dio poslanika u Skupštini BPK Goražde te premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

U zahtjevu je zatraženo da se sjednica održi 10. maja 2022.godine, s početkom u 10:00 sati, a na prijedlog Kolegija Skupštine BPK Goražde utvrđen je termin njenog održavanja a to je 13. maj 2022.godine s početkom u 10:00 sati.

Obrazlažući ovakvu odluku, predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde Aida Sirbubalo navodi da je do prolongiranja datuma održavanja sjednice došlo iz razloga kako bi se na 13. vanrednu sjednicu na kojoj bi se razmatrala aktualna situacija u firmi Unis „Ginex“ d.d. Goražde pozvali svi relevantni sudionici ovih dešavanja s ciljem dobijanja autentičnih informacija, jer Skupština BPK Goražde do sada ne raspolaže bilo kakvim pisanim informacijama u vezi novonastale situacije u ovoj firmi, izuzev onih iz medija.

Na današnjoj sjednici Kolegija utvrđen je dnevni red i termin održavanja 24. redovne sjednice Skupštine. Sjednica će se održati 31. maja 2022.godine, s početkom u 10:00 sati.