Danas Sahrana legendarnog Ivice Osima, brojni velikani najavili dolazak na ispraćaj

Komemoracija legendarnom Ivici Osimu održat će se danas od 11:00 sati u Narodnom pozorištu u Sarajevu, dok je sahrana u 14:00 sati na Gradskom groblju Bare.

Zbog ograničenog broja mjesta komemoraciji će prisustvovati samo delegacije i pojedinci koji su potvrdili svoj dolazak, te rodbina i prijatelji porodice Osim.

– U svrhu što dostojanstvenijeg ispraćaja našeg Švabe, Fudbalski klub Željezničar će organizovati komemoraciju koja će se održati prije sprovoda u prostorijama Narodnog pozorišta u Sarajevu danas u 11.00 sati. Zbog ograničenog broja mjesta komemoraciji će prisustvovati samo delegacije i pojedinci koji su potvrdili svoj dolazak, te rodbina i prijatelji porodice Osim – saopćili su ranije iz FK Željezničar.

Komemorativna soba u Barama će biti otvorena za posljednji pozdrav Ivici Osimu u periodu 12:00 do 13:45 sati. Parking pored dvorane Zetra će biti besplatan za sve od 12 do 16 sati, dok je parking na Gradskom groblju Bare dostupan isključivo za goste koji dolaze izvan Sarajeva i izvan BiH, te će ta vozila biti obilježena.

FK Željezničar i navijači Kluba će u svrhu ispraćaja Ivice Osima organizovati i nekoliko aktivnosti na narednoj domaćoj utakmici, 16. maja 2022. godine na stadionu Grbavica protiv Radnika. Ulaz za sve članove je besplatan, a susret počinje u 19:21 sati, dodali su iz kluba sa Grbavice.

Mnoga velika sportska imena, pogotovo iz svijeta fudbala, bit će prisutna na komemoraciji i sahrani legendarnog Švabe, a kako nam je potvrdio i Boro Goić, dopredsjednik FK Željezničar, i član organizacionog odbora komemoracije i sahrane Ivice Osima, mnoga poznata imena posjetit će glavni grad BiH.

Kako je najavljeno, govore tokom komemoracije održat će Oro Ibrišimović, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, legende Želje Enver Hadžiabdić i Mehmed Baždarević, legenda Partizana Nenad Bjeković, legenda FK Sarajevo Faruk Hadžibegić, Jasuharu Sorimači (Yasuharu Sorimachi), tehnički direktor Fudbalskog saveza Japana, Makoto Ito, ambasador Japana u BiH, predsjednik FSBiH Vico Zeljković, nekadašnji fudbalski as Zvonimir Boban i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Najavljen je i dolazak Željine legendarne generacije iz 1985., kao i asovi Sarajeva, Hajduka, Crvene zvezde…

Svoj dolazak na sahranu najavili su Dragan Stojković Piksi, Dušan Bajević, Elvir Bolić, Zlatko Dalić, Zoran Vulić, Zlatko Vujović, Alen Bokšić i mnogi drugi.

Podsjećamo, Ivica Osim preminuo je prvog maja u 81. godini u Gracu.

avaz.ba