Plasman SFK Libero I MRK Goražde u Premijer ligu BiH bit će nagrađen sa po 5.000 KM

Plasman u Premijer ligu BiH Sportskog fudbalskog kluba (SFK) Libero i Muškog rukometnog kluba (MRK) Goražde bit će nagrađen simboličnim iznosom od po 5.000 KM iz kantonalnog budžeta – potvrđeno je na današnjem prijemu koji su za ove uspješne sportske kolektive priredile premijerka BPK Goražde Aida Obuća i resorna ministrica Biljana Begović.

Uz čestitke na ostvarenom uspjehu one su obećale i nastavak finansijske  podrške u skladu sa mogućnostima ali i angažman na polju unaprijeđenja sportske infrastrukture, što je takođe jedan od preduslova za dobre rezultate.

” Mi smo zaista ponosni iz razloga što ćemo slijedeće takmičarske sezone imati tri premijerligaša iz našeg kantona, jer pored  Odbojkaškog kluba Goražde sad ćemo  imati premijerligaše i u rukometu te ženskom fubalu. Smatramo da su oni opravdali našu podršku kada je u pitanju konsolidacija finansijske stabilnosti u ovim sportskim klubovima i da podrška njihovom radu nije bila uzaludna što su nam oni  vratili na najbolji mogući način sa dobrim igrama i sportskim rezultatima” – kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Naglasila je da je nužno  raditi i na unaprijeđenju sportske infrastrukture, kako bi se stvorili bolji uslovi, za što se, kako je kazala, moraju potruditi svi, od osnivača do kantona i do viših nivoa vlasti.

Predsjednik MRK Goražde Kasim Kamenica izrazio je zadovoljstvo organizacijom  današnjeg prijema ističući kako ovom kolektivu imponuje podrška koju ima od strane Vlade BPK

” Nama je veoma drago što je su premijerka i ministrica reagovale ovako brzo i znači nam ta podrška. Moram naglasiti da su sportu potrebni uslovi rada, a u našoj gradskoj  dvorani tri su ključna problema – podloga, rasvjeta i grijanje jer bez toga je teško ostvarivati vrhunske rezultate. Nas obavezuje tradicija kluba i sporta kojeg predstavljamo. Znamo da je dvorana bila ispunjena gledaocima i utakmicama i naša je želja da to vratimo, ali nije dovoljno samo da se uključi lokalna zajendica, već i privredni subjekti, da  njihovim radnicima omogućimo dobre utakmice, njihovoj djeci dobre programe i da ih sklanjamo sa ulice, jer  uz porodicu i školu sport je jedan od nosilaca vaspitanja djece, tako da zaista trebamo širu pomoć a mi ćemo to vratiti na pravi način” – kazao je Kamenica.

Današnjim gestom zadovoljan je i koordinator SFK Libero Senad Hubjer koji naglašava kako je ponosan što je ovaj tim ostvario plasman među osam najboljih ženskih nogometnih ekipa u BiH

“ Nama će biti čast da igramo tu ligu uz pomoć najvećeg sponzora koji je i dosad bio a to je Vlada BPK. Očekujemo pomoć ne toliku kao što imaju drugi klubovi u ovom rangu, mi smo svjesni toga  i znamo da je nemoguće, ali  jednu  značajniju podršku nego što smo imali u protekom periodu sigurno da očeklujemo” – kazao je Hubjer.