Koncert Crvene jabuke i m:tel Dan Sporta za učenike i građane Grada Goražde

Plazma Sportske igre mladih Bosne i Hercegovine će pod pokroviteljstvom Grada Goražda, 2.6.-4.6.organizovati trodnevni sportsko-zabavni program za svu djecu i mlade.Posebno zanimljiv događaj biće m:tel Dan Sporta, koji će se održati 2.6. sa početkom u 11h, gdje će se djevojčice i dječaci od 1.-5. razreda takmičiti u atletici i igri između dvije vatre, ali i uživati u polusatnom zabavnom programu. Učenici generacija Osnovnih škola uGoraždu će zajedno sa zvanicama i Gradonačelnikom, gospodinom Ernestom Imamovićem, upaliti plamen te na taj način ozvaničiti početak Dana Sporta. 3. i 4. juna će se održati regionalna takmičenja Plazma Sportskih igara mladih nogometu za kategorije 2011. i 2006.  godište i mlađi, košarci, odbojci na pijesku i šahu.

 

Sve djevojčice i dječaci će se boriti za plasman na Veliko finalno takmičenje Igara koje će se održati početkom jula u Sarajevu. Nakon zabave za najmlađe, 2.6. u 21h, svi građani Grada Goraždaali i drugih gradova, imat će priliku uživati u zvucima Crvene jabuke.

 

„Cilj nam je u narednom periodu obnoviti što veći broj sportskih objekata kako bismo omogućili našim sportistima, a pogotovo mladim ljudima da se bave sportom. Drago nam je da je Grad Goražde ove godine domaćin Igara i da će najmlađi imati priliku uživati u sportskim takmičenjima, zabavnom programu namijenjenom za njih te da ćemo svi zajedno uz koncert Crvene jabuke uživati u muzici i zabavi. Ovom prilikom pozivamo sve građane ali i zvaničnike iz gradova Gornje-drinske regije da nam se pridruže ovaj dan i uveličaju ovaj događaj i zabavu koju pravimo za najmlađe“ kazao je Gradonačelnik Goražda, Ernest Imamović.

 

Prihvatanjem pokroviteljstva ove manifestacije, Grad Goražde je postao regionalni SIM centar sporta za 2022 godinu.

 

„Grad Goražde je oduvijek bio grad sporta i zahvaljujući suradnji sa Gradom Goražde smo ove godine uspjeli podići našu suradnju na mnogo veći nivo i omogućiti djeci nezaboravan dan za druženje, upoznavanje novih prijatelja i učiti ih o zdravim životnim navikama kroz sport“ istakla je Ena Jažić-Šurković, PR menadžerica Sportskih igara mladih.

 

Igre su mnogo više od takmičenja. To su upoznavanja novih prijatelja, prva zaljubljivanja i simpatije, širenje tolerancije.

 

Igračica pobjedničke ekipe izGoražda FK Libero, Irma Smajić, koja je u prethodnim izdanjima Igara osvojilaregionalno takmičenje u nogometu, učestvovala je na Velikom finalnom takmičenju u Sarajevu te pozvala najmlađe na druženje.

 

„Igre su mnogo više od samog takmičenja. Dođite, prijavite se i uživajte u svom danu 2.6. u Goraždu. Igre su zakon“ istakla je Irma Smajić, igračica FK Libero i bivša učesnica Plazma Sportskih igara mladih.

 

Osim takmičenja, zajedno sa specijalnim partnerom Igara, Olimpijskim komitetom BiH, sa mališanima na terenu učimo o načelima olimpizma, ali i sporta. Cilj Igara je, kroz potpuno besplatna takmičenja i putovanja, omogućiti djeci iz čitave Bosne i Hercegovine da pokažu svoja sportska umijeća, da upoznaju djecu iz drugih krajeva, te da imaju djetinjstvo kakvo zaslužuju. Igre će u 2022.godini obići 45 bh. gradova te s družiti sa više od 55.000 učesnika.