Kolege i prijatelji se opraštaju od Segmedine Srne-Bajramović: Bila je, iznad svega, dobar čovjek

Danas je u 49. godini preminula zastupnica u Skupštini KS Segmedina Srna-Bajramović, a kolege i prijatelji se emotivnim porukama putem objava na društvenim mrežama opraštaju od nje.

Segmedina je bila članica SDP-a BiH, a rukovodstvo stranke se objavom na Facebooku oprostimo od svoje stranačke kolegice.

Za njih će ona, kako piše u objavi, “zauvijek ostati u srcima kroz brojna humana djela koja je činila”.

Posljednji pozdrav svojoj kolegici iz SDP-a uputili su Saša Magazinović i Damir Mašić.

Magazinović je ujedno uputio i iskreno saučešće Segmedininoj porodici.

“Nenadoknadiv gubitak! Draga Segmedina, neka ti je laka zemlja bosanskohercegovačka. Nastavit ćeš živjeti u srcima mnogih kroz dobra djela koja si činila. Iskreno saučešće porodici!”, napisao je Magazinović.

Za Mašića je ona uvijek je bila nevjerovatno snažna i hrabra žena, a u isto vrijeme vedra i nasmijana te će je, kako je napisao u svojoj objavi, takvu i pamtiti.

Ministar saobraćaja KS i član SDP-a Adnan Šteta se također putem svog Twitter profila oprostio od iznenadno preminule Segmedine riječima da će ostati upamćena kao “istinska drugarica”.

Klub Naše stranke, zajedno sa premijerom KS Edinom Fortom i Predragom Kojovićem se oprostio od preminule Segmedine.

“Bila je čast poznavati te”, napisao je Kojović.

Saradnja sa Segmedinom za Našu stranku je bila izrazito kvalitetna, obilježena iskrenošću i poštenjem kojim je značila,.

“Smrt Segmedine Srne-Bajramović težak je gubitak za Sarajevo, ali i za cijelu BiH. Isticala se i kao medijska radnica i kao političarka svojom izvrsnošću, šarmom, karizmom, inteligencijom i elokvencijom. Bila je primjer kakva javna ličnost, pogotovo političarka treba biti. Nama, u Našoj stranci, bila je prije svega dobra prijateljica, saborkinja i iznad svega čovjek”, saopćeno je u oproštanoj poruci Naše stranke.

“Nedostajat će nam i njen gubitak teško će biti nadomjestiti. Njenoj rodbini, prijateljima, kao i SDP BiH upućujemo izraze iskrenog saučešća”, dodaju.

Forto se prisjetio vremena kada je Segmedina bila voditeljica emisije Rat Art i kada su, “kroz njen osmijeh, vjerovali da će se vratiti u normalan život”.

“Veliki je ovo gubitak za sve nas”, napisao je Forto.

Stranka demokratske akcije (SDA) Sarajevo je duboko ožalošćena viješću o iznenadnoj smrti Segmedine. Kako su napisali, “ostat će upamćena po konstruktivnom i odgovornom pristupu”.

Od Segmedine su se na svojim društvenim profilima oprosili i bivši načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, bh. glumac Nermin Tulić, Udruženje “Eko Akcija”, te novinarke Arijana Saračević-Helać i Emela Burdžović-Slipičević.

“Uvijek smo se samo smijale i pjevale, iskreno podržavale i voljele. Segi, bile smo naša mala ženska porodica. Volimo te i čekaj nas”, napisala je Saračević-Helać.

“Moja bleso. Moja svađo. I osmijehu. I damo i mangupe. Moja drugarice. Moja koja si brinula i pitala. Koja si razumjela. Moja lijepa Segi. Oprosti sto nisam stigla da odemo na vikendicu. Oprosti kad sam se ljutila. Srce mi moje puca za tobom, ljubljena moja. Volim te zauvijek”, napisala je Emela Burdžović-Slipičević.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća porodici, prijateljima i kolegama preminule novinarke i političarke Segmedine Srne-Bajramović.

’’Sa iskrenim žaljenjem primio sam veoma tužnu vijest o smrti moje drage prijateljice, poznate bosanskohercegovačke novinarke i političarke Segmedine Srne-Bajramović. Upućujem najdublje izraze saučešća njenoj porodici, prijateljima i kolegama. Suosjećam sa njihovom boli. Upečatljiv rad i doprinos u novinarstvu naše drage Segmedine Srne-Bajramović zauvijek ćemo pamtiti. Njen prerani odlazak veliki je gubitak za bh. društvo. Počivala u miru.”, poručio je Komšić.

klix

Foto:Fokus