Ponovo lažna dojava u podmetnim eksplozivnim napravama u zgradi Vlade BPK

Kantonalne institucije u Goraždu  putem e-maila danas su ponovo dobile   prijetnju o  postavljenim eksplozivnim napravama u zgradi  Vlade BPK Goražde.

Po riječima ministra unutrašnjih poslova Armina Mandža, izvršena je evakuacija uposlenih a nakon detaljnog KDZ pregleda utvrđeno je da je dojava bila lažna

“ Sve je  isto kao i jučer samo što je e-mail upućen umjesto na ćirilici sada napisan na ruskom jeziku. Mi smo obavili što je bilo do nas I ponovo slučaj prijavili FUP-u, odjelu koji se bavi syber kriminalom” – kazao je Mandžo.

Ista situacija se desila i jučer u popodnevnim satima kada je takođe stigao mail s prijetnjama, ispisan ćirilicom, nakon čega je izvršena evakucija zggrada Vlade I ministarstva unutrašnjih poslova te obavljen KDZ pregled

–  Zgrada je minirana. Na ovaj korak su nas natjerale vlasti BiH svojom antiruskom politikom i nasrtajem na naš bratski srpski narod u RS-u. NATO vam neće pomoći. Utičite na svoju vladu ako ne želite, kao u Ukrajini. S poštovanjem FSG” – navedeno je u mailu.