Najavljeno nestabilno vrijeme, očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom

Foto : Avaz

Prema najavama meteorologa u Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjerena naoblaka ali i dalje nestabilno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu do 35 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Prolazan pljusak uz grmljavinu je moguć u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15, a najviša dnevna temperatura zraka oko 30 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i dalje nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini najavljeno je pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine, prije podne jugo, a u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 26 stepeni.

Avaz