Liga nacija: Zmajevi večeras gostuju Crnoj Gori, uživo na BHT1 i bhrt.ba od 20:35

foto: bhrt

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Podgorici protiv Crne Gore igra meč 3. kola grupe B3 Lige nacija. Utakmicu pratite u direktnom prijenosu na BHT1 i bhrt.ba od 20:35 sati.

Selektor Zmajeva Ivajlo Petev kazao je da dugo prati reprezentaciju Crne Gore i da nijednoj ekipi nije lako kad gostuje u Podgorici.

“Mi ćemo morati da damo sve od sebe i siguran sam da će biti dobra utakmica. Nije lako u ovom terminu, ali imamo dovoljno igrača na raspolaganju. Ja vjerujem svakom od njih. Svi imaju iskustva i svjesni su šta ih čeka. Bitno je da budemo na našem nivou i onda neće biti problema. Svaki tim ima šansu za prvo mjesto i teško je sad reći ko je favorit. Još dosta bodova je u igri”, rekao je Petev na pres konferenciji uoči utakmice.

Reprezentativac BiH Smail Prevljak je prokomentarisao i svoju, ali i igru ekipe u prethodnim mečevima:

“Dao sam dva gola i sad imam samopouzdanja. Selektor odlučuje ko će igrati, a ja sam spreman da pružim maksimum. Svi smo igrali na pobjedu da podignemo atmosferu. Uspjeli smo protiv Rumunije i ta pobjeda nam je dobro došla. Došli smo ovdje samouvjereni i sa željom da napravimo dobar rezultat. Crna Gora je dobra reprezentacija koju krasi borbenost. Domaći teren će biti prednost protivnika, ali mi smo došli ovdje da uradimo najbolje što možemo kako bismo došli do bodova”, istakao je bh. napadač.

Bosna i Hercegovina trenutno ima četiri boda nakon dvije utakmice koliko ima i Finska. Slijedi Crna Gora s tri boda, dok je posljednja Rumunija bez bodova.

Utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Ligi nacija možete pratiti na web portalu bhrt.ba, kao i na BHT1 i servisima MY TV i Moja web TV BH Telecoma.

bhrt.ba