U BiH su danas mogući lokalni pljuskovi, evo kada nam stiže razvedravanje

Nakon niza kišovitih dana propraćenih lokalnim grmljavinama i nešto nižom temperaturom za ovo doba godine, sa početkom nove radne sedmice stiže nešto ljepše vrijeme uz blagi porast temperature.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje. Rijetki lokalni pljuskovi prognoziraju se za centralne i istočne krajeve Bosne, dok će u Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) upozoravaju na slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar u Bosni, te umjerenu do pojačanu buru u Hercegovini.

Najviša dnevna temperatura kretat će se do 31 stepena.

Jutro u Sarajevu umjereno do pretežno oblačno, a u poslijepodnevnim satima mogući su slabi lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura rast će do 22 stepena.

Sa početkom nove radne sedmice u BiH konačno stiže i blago razvedravanje, s obzirom na to da su lokalni pljuskovi mogući tek ponegdje na istoku i jugoistoku zemlje.

U ponedjeljak se prognozira i blagi porast temperature, pa će se tako jutarnja kretati od 13 do 19 stepeni, odnosno dnevna od 24 do 33 stepena celzijusa.

Za utorak i srijedu meteorolozi prognoziraju pretežno sunčano vrijeme, uz sve veće smanjenje naoblake. Temperature u cijeloj zemlji u blagom porastu.