Vremenska prognoza za BiH: U pojedinim dijelovima zemlje i do 40 stepeni

FOTO: A. BEŠIĆ

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima u centralnim i sjevernim područjima Bosne su mogući pljuskovi sa grmljavinom.

Poslije podne ili krajem dana lokalni pljuskovi se očekuju u istočnim, jugoistočnim područjima Bosne i ponegdje na istoku Hercegovine. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 27 do 34, na jugu do 40 °C.

Za nedjelju se najavljuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavino se očekuju u centralnim, istočnim, zapadnim područjima Bosne, na sjeveru i istoku Hercegovine. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 28, a dnevna od 30 do 36, na jugu do 40 °C.

U ponedjeljak očekujemo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim, istočnim područjima Bosne i u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 33 do 39 °C.

Federalni hidrometeorološki zavod najavljuje da će u utorak biti sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 29 do 35, na jugu do 40 °C.

Avaz