Rukometaši Radničkog iz Goražda odali počast žrtvama genocida, Drinom zaplovile ruže

Bacanjem ruža u rijeku Drinu, rukometaši Radničkog iz Goražda I ove godine odali su počast žrtvama genocida u Srebrenici.

U vrijeme dok u Srebrenici traje obilježavanje tužne 27. godišnjice genocida, mladi rukometaši , simbolično u 11.07 sati krenuli su sa platoa Gradske dvorane “Mirsad Hurić”, prošetali ulicama grada, do Mosta žrtava genocida u Srebrenici sa kojeg su u rijeku Drinu bacilli ruže te učenjem Fatihe odali počast žrtvama genocida.

Ističu kako je ovo simboličan čin suosjećanja sa žrtvama genocida uz poruku da Goražde njeguje kulturu sjećanja I da se Srebrenica nikada neće i ne smije zaboraviti

“ Sa rijeke Drine u Srebrenicu šaljemo poruku da Goraždani neće zaboraviti a ruometaši Radničkog tradicionalno šetnjom i bacanjem ruža odaju počast žrtvama genocida u Srebrenici. Kao društveno odgovoran klub odlučili smo da na ovaj  simboličan način gajimo kulturu sjećanja  i da mladim genercaijama prenosimo šta se to desilo u Srebrenici” – kazao je predsjednik RK Radnički Haris Fidahić.

Rukometašima Radničkog pridružio se i jedan broj građana koji su na ovaj način željeli odati počast žrtvama srebreničkog genocida, a tačno u podne u Goraždu se oglasila I sirena  u trajanju od jedne minute u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.