Servisne informacije

U većem dijelu Bosne danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a u Hercegovini pretežno vedro. Poslije podne u sjevernim područjima očekuje se kiša. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od 12 do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 stepeni.

Opšta slika je povoljna. Stabilno i sunčano vrijeme, uz uobičajene temperature za ovaj dio godine, ugodno će djelovati na većinu ljudi. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. U drugom dijelu dana poželjno je biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Stanje na cestama 11. 07. 2022. u 06:20 sati

Pojačana je frekvencija putničkih vozila i autobusa na svim putevima koji iz smjera Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode ka Potočarima. Molimo vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Povodom obilježavanja 27. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice, zabranjen je saobraćaj vozila preko 3,5 tone nosivosti na svim putevima koji iz pravca Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode ka Potočarima. Također, zabranjen je i prevoz eksplozivnih materija na svim ovim putnim pravcima.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) danas će u terminima od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati biti obustavljen saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.