Servisne informacije

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, a dnevna od 30 do 36, na jugu do 38 stepena Celzijevih.

Biometeorološke prilike su povoljne. Više svježine tokom noći i jutra, uz miran san, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju će biti toplije, uz nešto izraženiji osjet sparine poslije poslije podne. Prilikom boravka na otvorenom, preporučljivo je provoditi mjere zaštite od UV zračenja.

Stanje na putevima:

Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta, a zbog visokih dnevnih temperatura savjetujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima. Sporije, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik, Žepče-Zenica i Bosanski Šamac-Orašje. Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona. Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Doljani. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.