Razgovarano o mogućim oblicima saradnje po pitanju unaprjeđenja rada pravosudnih institucija na prostoru našeg kantona

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća, sa saradnicima ugostila je danas generalnog direktora IT sektora pri Ministarstvu pravde Republike Turske Alija Erdema, koji boravi u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Posjeta našem kantonu uslijedila je po preporuci Predsjedništva Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, a na današnjem sastanku razgovarano je o mogućim oblicima saradnje po pitanju unaprjeđenja rada pravosudnih institucija na prostoru našeg kantona.

Ovom prilikom, obećana je podrška Vlade Republike Turske po ovom pitanju, a ono za čim su pokazali posebno interesovanje jesu aktivnosti koje naš kanton provodi kada je riječ o sistemu vladavine prava, s akcentom na reformu pravosudnih institucija.

„BPK Goražde poduzima niz aktivnosti kako bi se podigao na još veći stepen nivo rada pravosudnih institucija u BPK Goražde, jer uvijek može bolje ali moram reći da smo i do sada njihovim radom zaista zadovoljni. Uglavnom, fokus Vlade BPK Goražde u prethodnom periodu bio je da u saradnji sa VSTV-om , međunarodnim institucijama i prijateljskim državama iznađe način kako bi se unaprijedio rad pravosudnih institucija u smislu obezbjeđenja materijalno- tehničkih sredstava “- kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća nakon sastanka održanog u zgradi Vlade BPK Goražde.

 

www.bpkg.gov.ba