Izvlačenje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću bit će javno

FOTO: Agencije

Centralna izborna komisija BiH nakon provedenog žrijebanja svojom odlukom određuje redoslijed političkih subjekata

U skladu sa Izbornim zakonom BiH i Uputstvom o postupku žrijebanja političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću Centralna izborna komisija BiH će sutra, 21.07.2022. godine sa početkom u 11:00 sati u sjedištu Centralne izborne komisije BiH u Sarajevu organizirati žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću.

Centralna izborna komisija BiH obavještava političke subjekte, medije i sve aktere izbornog procesa u BiH da je žrijebanje javno. Žrijebanje će biti otvoreno za javnost i na način da će se postupak žrijebanja emitirati uživo putem live streaminga na web stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba kao i na facebook stranici – Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine.

Centralna izborna komisija BiH nakon provedenog žrijebanja svojom odlukom određuje redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću koji će se primjenjivati na Općim izborima u BiH zakazanim za 02.10.2022. godine. O postupku žrijebanja se vodi zapisnik, koji će zajedno sa navedenom odlukom biti dostupan javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH.

 

Avaz