Stanje na putevima

Stanje na cestama 23. 07. 2022. u 08 : 00 sati

Frekvencija vozila pojačanog je intenziteta, a zbog izrazito visokih temperatura koje se bilježe ovih dana, vozače savjetujemo da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Saobraćaj je obustavljen na magistralnom putu Draksenić-granični prelaz Gradina zbog neophodnih radova, a danas su počeli i radovi na raskrsnici u mjestu Draksenić, zbog čega je obustavljen saobraćaj i na magistralnom putu Bosanska Dubica-Bosanska Gradiška.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša, kao i na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Doljani, Zupci i Deleuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na teritoriji Bosne i Hercegovine granični prelaz Gradina nije u funkciji.