Drina poribljena sa 4000 komada potočne pastrmke

Sportsko-ribolovno društvo Ustikolina, na lokalitetu Modran kod Ustikoline, danas je izvršilo poribljavanje rijeke Drine sa 4.000 komada  potočne pastrmke.

Ovaj projekat Sportsko-ribolovnog društva (SRD), putem javnog poziva za unaprijeđenje ruralnog razvoja ministarstva za privredu, podržala je Vlada BPK Goražde te je poribljavanju prisustvovala I premijerka Aida Obuća.

“ Udružili smo dobijena   sa našim sredstvima I izvršili nabavku 4.000 komada potočne pastrmke dimenzija od 10 do 12 centimetara. Danas smo radosni što prvi put u trenutku kada vršimo poribljavanje  ovdje imamo predstavnika Vlade BPK Goražde   koja daje sredstva za nabavku riblje mlađi. Ovo je za nas veoma značajno jer se nalazimo  na lokalitetu Crne stijene koja je jedno od vodišta mladice i pastrmke. I u narednom periodu, od dugovanja koja imamo od Elektroprivrede i male hidroelektrane te odštetnih zahtjeva, takođe planiramo izvršiti nabavku riblje mlađi” – kazao je sekretar SRD-a Sulejman Dreca.

Podsjetio je da je prije dvije godine u rijeku Drinu pušteno  oko 17.000 komada potočne pastrmke

“ Danas smo u rijeku Drinu pustili oko 4.000 komada potočne pastmke koja je autohtona riba rijeke Drine. Nadam se da smo uradili jako lijepu stvar za nove generacije. Mislim da ćemo zajedno i u narednom periodu podržavati ove projekte kada je u pitanju Vlada BPK Goražde i da ćemo i fizički biti sa ljudima u svim krajevima našeg kantona i pokazati da  podržavamo i njih i njihove aktivnosti” – kazala je premijerka BPK Goražde.