Počeli radovi na izgradnji parkinga za firmu TVC i sanacija saobraćajnice u industrijskoj zoni Vitkovići

U Industrijskoj zoni Vitkovići danas su počeli radovi na izgradnji parkinga za potrebe firme TVC  čija je izradnja pogona u toku, kao i na sanaciji dijela saobraćajnice u ovom naselju.

U ove svrhe Grad Goražde izdvojit će 187.227 KM, a radovi su povjereni firmi OKAC iz Goražda.

Gradonačelnik Ernest Imamović naglasio je da Grad Goražde prepoznaje značaj investicije na ovom lokalitetu te da želi dati  svoj svoj doprinos u stvaranju uslova za početak rada TVC-a koji se očekuje krajem ljeta.

„ Na sjednici Gradskog vijeća dogovoreno je da će Grad Goražde učestvovati u obezbjeđenju parking prostora koji ostaje u vlasništvu Grada Goražda kao i sanaciji i asfaltiranju  dijela saobraćajnice u Vitkovićima.   Ponosni smo i sretni da se investitor, kompanija TVC odlučila investirati u Gradu Goražde gdje je investicija vrijedna oko 40 miliona KM, sa oko 150 do 170 radnika za početak, dok će u perspektivi  zaposlenje biti omogućeno za  400 radnika“ – pojasnio je Imamović.

Ocijenio je da je, u vrijeme pandemije Covid 9, riječ o jednoj o najvećih investicija na teritoriji Federacije BiH

„ Za ono što radi invetsitor  uloga Grada Goražda je da obezbjedi što bolje uslove i da u narednom periodu intenziviramo i naredne investicije. Tim inžinjera zajedno sa ljudima koji ovdje investiraju pronašao je adekvatno riješenje da se ne uništava zelena površina koja krasi ovaj dio, već da se parking prostor  izgradi oko zelene površine sa 75 do 80 parking mjesta dok je ukupni kapacitet stotinjak parking mjesta što će bitgi dovoljno  za firmu TVC“ – precizirao je gradonačelnik Goražda.

Rok za završetak radova na izgradnji parkinga i sanaciji dijela saobraćajnice je 30 dana.

Njemačka kompanija TVC registrovala je istoimenu firmu u Goraždu gdje je još prošle godine započela proizvodnja medicinskih kreveta i funkcionalnog namještaja. Novi pogon  u Industrijskoj zoni u Vitkovićima bit će veličine 7.000 kvadrata i 12.000 kvadrata proizvodnog područja.  Izgradnjom pogona i otvaranjem firme u Goraždu njemački investitor realizuje plan širenja proizvodnih kapaciteta u Evropi. Iz ove kompanije ranije su najavili da je u planu dizajniranje i uspostavljanje savremenog i održivog proizvodnog postrojenja s obučenim i iskusnim radnicima.