Osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca Savo Marinković isporučen BiH, vode ga u pritvor

Savo Marinković, osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca, isporučen je Bosni i Hercegovini iz Njemačke gdje je upravo odslužio zatvorsku kaznu.

Marinković je danas stigao na Sarajevski aerodrom i odmah je kako nam je potvrđeno odvezen u Tužilaštvo BiH gdje će uslijediti kriminalistička obrada i utvrđivanje identiteta.

S obzirom na to da je za njim potjernica raspisana i da mu je Kantonalni sud Sarajeva već odredio jednomjesečni pritvor sasvim je jasno da će on biti prebačen u zatvor u Sarajevu.

KPZ Sarajevo je podiglo mjere sigurnosti na najviši nivo, blokiran je ulaz u zatvor, a za njega je spremna i posebna zatvorska ćelija. U njoj će biti sam i bez ikakvog kontakta sa drugim pritvorenicima, a svaki put kada izlazi iz ćelije će biti vršene maksimalne provjere.

Njegovo ime, kao osumnjičenog za ubistvo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, “isplivalo je” nakon hapšenja još jednog osumnjičenog za isto djelo Aleksandra Macana.

On je prije akcije hapšenja pobjegao iz države, a nedavno se predao policijskim organima u Sarajevu. Prilikom svjedočenja rekao je da on nije pucao u policajce, nego Savo Marinković, i to zbog “patološke mržnje prema Bošnjacima”.

klix