Servisne informacije

U Bosni i Hercegovini danas sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle. Tokom dana očekuje se postupno povećanje oblačnosti. Vjetar je slab do umjeren sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 17, a najviša dnevna od 27 do 32, na jugu do 34 stepena.

Jutarnji sati će biti ugodniji od nastavka dana, kada će se pod uticajem vrućeg i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata javiti tegobe poput malaksalosti, promjene raspoloženja i glavobolje. Neophodno je izbjegavati duže zadržavanje na suncu, konzumirati dovoljno tečnosti, laganiju hranu, te se pridržavati preporuka nadležnih službi.

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a vozače upozoravamo i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu. Sporije, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac, Žitomislići-Počitelj, Donji Vakuf-Travnik, Žepče-Zenica i Bosanski Šamac-Orašje. Pojačan promet vozila bilježi se na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Hum, Deleuša i Zupci. Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.