Šta trebate znati ukoliko planirate koristiti turističke vaučere Vlade FBiH

foto: youtube

Federalno ministarstvo turizma i okoliša objavilo je Pravila i uslove za kupovinu paketa sa turističkim vaučerima Vlade FBiH.

Istaknuto je da prodaja paketa u okviru programa turističkih vaučera počinje 8. augusta i traje sve do utroška raspoloživih sredstava u iznosu od dva miliona KM, a najkasnije do 30. decembra ove godine.Ukupan broj raspoloživih vaučera je 10.000, a svaka od tri odabrane online platforme putem kojih se program realizira dobila je trećinu od ukupnog broja vaučera koji će biti ponuđeni građanima.

Turistički vaučer nije dostupan u fizičkom obliku, ne može se čuvati, prenositi, pokloniti ili prodati. Aktivira se prilikom kupovine jednog od turističkih paketa. Završetkom kupovine paketa uz popust od 200 KM, kupac je iskoristio svoj turistički vaučer.

Minimalna cijena pojedinačnog turističkog paketa iznosi 250 KM, a kupac prilikom kupovine mora minimalno doplatiti 50 KM.

Kompletan proces kupovine i plaćanja obavlja se putem platformi.

Lista dostupnih turističkih paketa bit će predstavljena 8. augusta na odabranim platformama kada će početi i prodaja aranžmana.

Turistički paket sadrži minimalno jedno noćenje za jednu ili više osoba, ali samo jedna osoba može iskoristiti vaučer za kupovinu tog paketa.

“Na primjer, ukoliko je opcija paketa dva noćenja za dvije odrasle osobe u hotelskoj sobi, jedan je kupac tog paketa, iako će putovati i boraviti dvije osobe i moguće je utrošiti samo jedan vaučer pri kupovini i umanjiti ukupnu cijenu paketa za 200 KM”, istakli su iz ministarstva.

Kupovinu turističkih paketa uz korištenje turističkih vaučera Vlade FBiH moguće je izvršiti od 8. augusta godine na platformama:

  • citydeal.ba,
  • ekupon.ba,
  • odmoriubih.ba.

klix.ba