U BiH pretežno oblačno, ponovo se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina

Foto : Avaz

U većem dijelu zemlje pretežno oblačno, umjerena naoblaka na jugu zemlje. Širom zemlje povremeno se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina, većinom u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29°C, na jugu zemlje do 34°C.

Za srijedu se najavljuju lokalni pljuskovi koji mogu biti prije podne. U poslijepodnevnim satima smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C.

U četvrtak se očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

Inače, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, narednih deset dana u Bosni i Hercegovini prognozira se promjenljivo vrijeme s čestim padavinama i temperaturama nižim od prosječnih za ovo doba godine.

Do 18. avgusta, očekivane vrijednosti jutarnjih temperatura zraka su od 10 do 15 u Bosni, na jugu zemlje do 18 stepeni, a najviše dnevne uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 36.

Avaz