SFK Libero danas u gostima kod Iskre

foto:agencije

Ekipa SFK Libero iz Goražda s posebnim uzbuđenjem iščekuje prvu utakmicu u okviru Premijer lige BiH koja starta ovog vikenda. Nogometašice Libera danas gostuju u Donjem Vaklufu kod bugojanske Iskre.

Predsjednik SFK Libero Senad Hubjer ističe da je tim spreman za svoj prvi nastup u ovom rangu takmičenja

„ Ekipa je odradila dobre pripreme i djevojke su svakdnoveno trenirale na glavnom i pomoćnom stadionu u Goraždu, gdje smo po prvi put imali veoma dobre uslove i spremni smo za početak prvenstvene sezone. Šref stručnog štaba Emir Sarajčić naćžalost sutra neće moći računati  na tri igračice, zbog nekih suspenzija iz prošle sezone i zbog bolesti, ali bez obzira na to, mi očekujemo povoljan rezultat u ovom za nas historijskom nastupu““ – ističe Hubjer.

Dodaje da je, kada je riječ o igračkom kadru, ekipa pretrpila značajne promjene u odnosu na sastav iz prošle sezone.

„  Kao uprav apotrudili smo se dfa dovedemo pojačanja na nekim pozicijama gdje smo smatrali da smo imali nedostatke. Mislim da mso u tome uspjeli, što će pokazati i sutrašnja utakmica. U ovoj sezoni očekujemo  i značajniju finansijsku podršku, BPK i Grada Goražda kao sponzora, koja će nam  biti prijeko potrebna, iz razloga što ovaj rang takmičenja izuskuje i veće troškove, a mi ćemo nastojati ostvariti svoj cilj a to je opstanak u ovom rangu takmičenja“ – kazao je predsjednik SFK Libero.

Utakmica između Iskre i Libera igra se sutra u 17. 30 u Donjem Vakufu. Na gradskom stadionu „Midhat Drljević“ u Goraždu danas je odigrana i utakmica kadetkinja istih ekipa, jer po pravilima NS BiH, ekipe iz Premijer lige BiH u istom rangu moraju imati i kadetsku selekciju .