Odbojkašice Goražda počele su pripreme za novu prvenstvenu sezonu Premijer lige BiH.

foto:Agencije

Predsjednik kluba Nermin Obuća naglašava da se fizičke pripreme odvijaju jutarnjim treninzima na gradskom stadionu, dok će se u drugoj sedmici krenuti i sa onima u gradskoj dvorani. Nakon tri sedmice, preći će se na uigravanje ekipe sredinom septembra kada je planirano održavanje tradicionalnog međunarodnog odbojkaškog turnira u Goraždu.

„ I ove godine, kao i ranije,   planirali smo pozvati po jednu ekipu iz Srbije i Crne Gore i dvije iz BiH i obično to bude kvalitetan turnir uz pripremne utakmice pred početak prvenstva tako da ćemo vrijeme pred nama iskoristiti za fizičke pripreme i uigravanje ekipe“ – ističe on.

Dodaje da je ekipa u međuvremenu  pretrpila određene izmjene u igračkom sastavu na dvije pozicije gdje su obezbjeđena adekvatna pojačanja

„ Igračica na poziciji dizača Tamara Vrećo, zbog povrede je odsutna i vjerovatno narednih mjeseci neće moći igrati i igračica na poziciji korektora Elma Karabegović koja je bila prošlogodišnje pojačanje, dobila je angažman na Kipru tako da smo to uspjeli u ovom prelaznom roku da nadoknadimo. Doveli smo jednu od najboljih igračica u BiH na poziciji dizača Ajlu Hadžić koja je prethodnu sezonu igrala u „Bimal Jedinstvu“ iz Brčkog, dugogodišnjim prvacima BiH, a na poziciju korektora smo doveli Mariju Jaglučić iz Foče, koja je pet godina igrala u ekipi Gacka i koja je takođe u samom vrhu bh. odbojke tako da mislim da će te dvije igračice biti adekvatna zamjena“ – pojasnio je Obuća.

Odbojkašice Goražda prošlu sezonu Premijer lige BiH okončale su na četvrtom mjestu, a cilj kluba u novoj sezoni je napraviti iskorak na tabeli

„ Mi smo prošlu  sezonu bili  veoma blizu  plasmana u Play off i izlasku u Evropu . Ove godine pokušat ćemo napraviti iskorak prema vrhu tabele i plasirati se u Play off, te nakon dugo godina u naš grad dovesti neko evropsko takmičenje. Naravno, to su naševi ciljevi,  treba i finansijska podrška te pokušavamo animirati sponzore da se uključe u taj naš projekat izlaska u Evropu koji zahtjeva malo više finansijskih sredstava i otprilike smo došli negdje na pola puta i nadam se da ćemo to zaokružiti prije početka prvenstva“ – kazao je predsjendik OK Goražde.

Prvenstvo PL BiH za odbojkašice  starta prvog vikenda u oktobru, a izvlačenje parova očekuje se u narednih 15-ak dana.