Fudbaleri Goražda u prvoj utakmici pred domaćom publikom dočekuju Radnički, očekuju podršku vjernih navijača

foto:Agencije

– Fudbaleri Goražda  u okviru drugog kola Prve lige FBiH sutra će ugostiti  Radnički iz Lukavca.

Trener Goražda Muhamed Zejnilhodžić podsjeća da su u startu nove sezone fudbaleri Goražda odigrali  neriješeno 1:1 sa ekipom Toška, a vrijedne bodove očekuju u prvoj utakmici pred domaćom publikom.

„ Prva utakmica za nas je bila veoma teška na gostovanju kod ekipe Toška u Tešnju koja već dugi niz godina pravi dobre rezultate i u samom vrhu je tabele. Odigrali smo jednu dobru utakmicu i  generalno sam zadovoljan bodom sa strane. Sutra nas očekuje takođe jedna teška utkamica  protiv Radničkog iz Lukavca  koji je prvo kolo u Bihaću pobjedio 7:0, što znači da nas očekuje jedna teška utakmica ali moramo imati dobar motiv i rješiti ovaj susret u našu korist“ – kazao je Zejnilhodžić.

Napominje da je Goražde u novu sezonu ušlo u  izmjenjenom  sastavu ekipe koja, vjeruju u klubu, može ostvariti bolji rezultat u odnosu na  proteklu. Ambicije su postići što bolji plasman na tabeli Prve lige FBiH

„ Na kraju sezone dosta igrača je otišlo i  mi smo pokušali da dovedemo adekvatna pojačanja, tako da možemo biti zadovoljni. U sutrađnju utakmicu bi trebali ući kompletni, imamo jednog igrača sa povredama ali uradit ćemo sve da ga osposobimo za ovaj susret u kojem očekujemo podršku i naših vjernih navijača“ – kazao je trener FK Goražde.

Pozitivan ishod susreta očekuje i fudbaler Slađan Antić koji dres Goražda nosi već drugu sezonu

„ Godinu dana sam već ovdje i  lijepo mi je. Ljudi u FK Goražde ulažu maksimalne napore da nam obezbjede potrebne uslove. Očekujemo tešku sezonu, liga je izjednačena. Sutra nam dolazi Radnički koji je u prvoj utakmici dao sedam golova i sugurno je malo nezgodna ekipa, ali vrijedno smo radili, tako da   očekujem tri boda“ – kazao je Antić.