Rukometašice Goražda počele pripreme za prvenstvenu sezonu

Rukometašice Goražda počele su sa pripremama za novu prvenstvenu sezonu Prve lige FBiH. U klubu, koji je pretrpio  izmjene u igračkogm kadru ali i stručnom štabu, naglašavaju da  će se u predstojećoj sezoni  fokusirati na domaće igračice, kako bi se stvorila kvalitetna ekipa s kojom će u perspektivi pretendovati za povratak u društvo najboljih.

Novi trener Safet Halilagić naglašava da će     period priprema rukometašice Goražda  provesti  u gradu na Drini,  uz učešće i na turnirima van grada koji će poslužiti kao dobra provjera ekipa pred prvenstvenu sezonu

„ Između ostalog imamo naš tradicionalni turnir „Mevzeta Perla – Balja“ u Goraždu 10. septembra, nakon toga idemo u Prijepolje 24. septembra. Djevojke treniraju dva puta dnevno, baza nam je domaći kadar i nemamo nikoga sa strane što  ćemo pokušati do kraja  da održimo. Došao sam na čelo ekipe kojoj nisam  nepoznanica jer sam sarađivao sa djevojkama u mlađim kategorijama, poznajemo se izuzetno dobro i vjerujem da ni rezultat našeg rada neće izostati“ – kazao je Halilagić.

U klubu mnogo nade polažu u domaće igračice sa kojima će nastojati ostvariti zacrtane ciljeve u novoj prvenstvenoj sezoni

„Mi ćemo ići iz utakmice u utakmicu i na početku vidjeti kako napredujemo i gdje smo. Možda u toku sezone ako vidimo da baš napredujemo dobro,  na polusezoni dovedemo još par pojačanja kako bi razmišljali o   plasmanu u  Premiejer ligu. Cilj i glavni prioritet je da postavimo zdrave temelje i  da ojačavamo ambicije kako vrijeme bude odmicalo“ – kazao je trenr ŽRK Goražde.

Prvenstvo Prve lige FBiH starta 8. oktobra a prvu utkamicu rukometašice Goražda gostuju u Bihaću.