Vrijeme u BiH: Djelimično smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana, temperature i do 33 stepena

Foto : Avaz

U Bosni oblačno prije podne, rijetko sa slabom kišom. Djelomično smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima uz poneki lokalni pljusak. U Hercegovini pretežno sunčano prije podne.

Umjeren razvoj oblačnosti u poslijepodnevnim satima može usloviti lokalne pljuskove na istoku, jugoistoku i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C.

Za petak se u Bosni najavljuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini umjerena naoblaka. U drugoj polovini dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi i slaba grmljavina. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

U subotu u Bosni očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini umjerena naoblaka. U drugoj polovini dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

Avaz