Propao pokušaj zakazivanja redovne sjednice Skupštine BPK Goražde

Skupština Bosanskopodirnjskog kantona (BPK) Goražde  trebala bi održati još jednu sjednicu u aktuelnom mandatu, međutim pokušaj da se zakaže sjednica  je propao.

Za danas zakazana sjednica Kolegija Skupštine nije održana, zbog neusvajanja dnevnog reda, a na taj način je onemogućeno utvrđivanje dnevnog reda  I termina održavanja 25. redovne sjednice kantonalnog parlamenta.

“ Desilo se da na sjednici  kolegija nismo usvojili dnevni red jer su kolege iz opozicije  bile suzdržane čime sam lično iznenađena jer sam očekivala da ćemo utvrditi I dnevni red I termin održavanja redovne sjednice Skupštine. Ne znam šta je razlog, ali znam da ide predizborna kampanja I ima raznih neslaganja ali mislim da to ne bi trebalo da nam predstavlja problem jer  I kolegij I skupština trebaju funkcionisati I raditi u interesu građana” – istakal je Sirbubalo.

Naglasila je da se na sjednici treba raspravljati o bitnim pitanjima upravo za građane, poput Zakona o socijalnoj zaštiti I zaštiti porodica sa djecom, čijim bi usvajanjem I porodiljama u ovom kantonu bila omogućena naknada u iznosu od 1.000 KM

“ Ima mnogo materijala za održavanje sjednice, jako bitnih zakona, među kojima I Zakon o socijalnoj zaštiti za koji vlada veliko interesovanje,  I apelujem na kolege I pozicije i opozicije da radimo u interesu svih građana. Ja ću pokušati ponovo zakazati sjednicu kolegija kako bi se dogovorili I utvrdili termin održavanja redovne sjednice kantonalnog parlamenta” – najavila je predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde.