Sutra u Goraždu 24. Memorijalni rukometni turnir „Mirsad Hurić – Hura“

 

U spomen na velikana goraždanskog rukometa, u Gradskoj dvorani koja nosi njegovo ime,  sutra će biti održan 24. Memorijalni rukometni turnir „Mirsad Hurić – Hura“.

Muški rukometni klub (MRK) Goražde na ovaj način nastoji se odužiti vrhunskom sportisti koji je poginuo početkom agresije na BiH, braneći svoj grad.

„ Dali smo sebi u obavezu da svake godine organizujemo ovaj turnir kako bi oživjeli uspomene na jednog od najvećih igrača, koji je ikad ponikao u ovom klubu i koji j ecijelu svoju igračku karijeru proveo u njemu.  Pored toga što smo bili saigrači  bili smo i veliki prijatelji i članovi ekipe koja je dosta afirmisala goraždanski rukomet, posebno taj događaj 1974. godine kada smo bili omladinski prvaci BiH , a godinu dana poslije u Zagrebu i omladinski prvaci Jugoslavije. Ta generacija je dva puta učestvovala u kvalifikacijama za ulazak u prvu saveznu ligu 1977/1978. godine ali nažalost, taj san se nije ostvario. U mojim očima Mirsad Hurić  živi i danas i rado ga se sjećam“ – kazao je predsjednik MRK Goražde Kasim Kamenica.

Dodao je da će, uz domaćina, na turniru učestvovati još tri ekipe

„ Uspjeli smo na turnir dovesti ekipe koje su u vrhu tabele  Premijer lige BiH poput  Vogošće koja je prošlogodišnji osvajač ovog turnira, ekipa iz  Gračanice kao i naše tradicionalne prijatelje, ekipu Priboja. Sretni smo što će biti prisutna i  porodica Mrahmetli Mirsada Hurića,  da mu svi zajedno ukažemo poštovanje, a MRK Goražde ovo je ujendo i generalna proba pred prvenstvo Premiejr lige BiH koje počinje 10. Septembra i pozivamo naše vjerne navijače da nas podrže“ – kazao je Kamenica.

Memorijalni rukometni turnir „Mirsad Hurić – Hura“ počinje sutra u 11 sati utakmicom Goražde – Priboj, dok je u 13 sati na programu meč Gračanica – Vogošća. U popodnevnim satima planirana je utakmica za treće mjesto i finalna utakmica.