Prijem za najbolje atletičare

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća upriličila je prijem za Emira Hastora, atletičara Atletskog kluba “Goražde” Goražde koji ostvaruje izuzetne rezultate na takmičenjima kako u BiH tako i u zemljama regiona, predstavljajući naš kanton i grad u najboljem svjetlu. Prijemu je prisustvovao i Zaim Šuman, poznati goraždanski maratonac i osnivač Atletskog kluba „Goražde“.

U periodu od 2017.godine, u naš kanton i grad sa raznih takmičenja Emir Hastor donio je 89 medalja, a od 1995.godine pa sve do 2022.godine, ovaj uspješni atletičar bilježi peto najbolje vrijeme u maratonu u BiH.

Ovom prilikom predstavljeni su i neki od najznačajnijih rezultata ovog atletičara, a ono što se posebno ističe jeste osvojeno mjesto državnog prvaka BiH u maratonu i polumaratonu. Također, tu su i druga priznanja kao što je viceprvak BiH na 10.000 metara na stazi i cesti, viceprvak BiH na 3.000 metara na stazi, te višestruki  prvak FBiH na 10.000 i 3.000 metara u polumaratonu i maratonu, a između ostalih priznanja,  pobjedu u naš grad tri puta je donio i sa Međunarodne utrke Metković 5K iz Hrvatske.

Da podrška aktivnostima Atletskog kluba Goražde od strane Vlade BPK Goražde ne izostaje, potvrđuje činjenica da Vlada BPK Goražde za realizaciju njihovih aktivnosti izdvaja značajna finansijska sredstva, a nedavno su izdvojena i finansijska sredstva za pripreme i nabavku opreme za evropsko i svjetsko takmičenje na kojem će nastupiti ovaj klub. Prema riječima premijerke Aide Obuće, pružanje podrške će se nastaviti i u narednom periodu a sve sa jednim ciljem,  a to je afirmacija sportskih klubova na području našeg kantona.