EU donirala terensko motorno vozilo MUP-u BPK Goražde

 

Evropska unija danas je Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde donirala terensko motorno vozilo za prijevoz migranata, vrijedno 95.000 KM.

Kako je prilikom primopredaje pojasnio ministar unutrašnjih poslova BPK Armin Mandžo, riječ je o drugom po redu vozilu koje je u ovoj godini stiglo na adresu tog ministarstva, a obezbjeđeno je u saradnji sa Ministarstvom sigurnosti BiH, u okviru projekta EU koji realizuje Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

„  Ovo terensko vozilo će biti dodjeljeno Upravi policije tačnije PS Goražde, a  namjenjeno je za prijevoz migranata i ovo je jedan projekat koji se tiče migracija i sveukupnog stanja u BiH kada je u pitanju migrantska kriza. Mi smo prije par mjeseci takođe putem ovog projekta, zahvaljujući EU i Ministarstvu sigurnosti dobili i  terensko vozilo marke Jeep u vrijednosti preko 60.000 KM i sa ovom drugom donacijom zaista smo zanovili naš vozni park, što će pomoći operativnom radu i doprinijeti poboljšanju stanja sigurnosti u BPK Goražde“ – kazao je Mandžo.

Resorni ministar napominje će poboljšanje materijalno-tehničke opremljenosti  MUP-a BPK, doprinijeti efikasnosti rada policijskih službenika

„ Unazad nekoliko godina zaista smo se potrudili da popravimo materijalno-tehnička sredstva, pogotovo kada je u pitanju vozni park koji smo zanovili i dobili nove automobile,  jednim dijelom smo i kupili,  tako da imamo jako dobra materijalno-tehnička sredstva i naši policijski službenici sa ovakvim uslovima imaju sve predispozicije da profesionalno obavljaju svoj posao“ – nahlasio je ministar unutrašnjih poslova BPK Goražde.

Današnja donacija je dio kontinuirane podrške EU policijskim agencijama u BiH u obavljanju svakodnevnih operacija na terenu u oblasti migracija i upravljanja granicama u kontekstu povećanog broja migranata prisutnih uzemlji od kraja 2017. Godine.