Bjelica-Prutina je kazala da je prema informacijama dostupnik u javnosti pristalica Liberalne sranke 8. septembra sačekao, a potom verbalno napao Todorović. On ju je navodno i fizički napao.

– Prema informacijama dostupnim javnosti, jer sve je sada u fazi sumnje, navodno su napadi počeli kada je Todorović prihvatila kandidaturu Bh. demkrata. Sam verbalni napad je snimljen – rekla je Bjelica-Prutina.

Ona je istakla da cijeni da se radi o govoru mržnje na osnovu spola i govoru mržnje koji potiče nasilje. Bjelica-Prutina je preslušala snimak i na sjednci CIK-a pročitala dio onoga što se moglo čuti na snimku.

– Evo upravo me Šurda čeka, vjerovatno će me napasti. Čuje se muški glas koji navodno pripada Draganu Miloviću zvanom Šurda, koji je suprug predsjednice Liberalne stranke Goražde. On govori šta sam ja tebi rekao, skloni se hoćeš da te sad polomim – dio je onoga što je pročitala Bjelica-Prutina.

Nakon što je Todorović tražila da se skloni da prođe, Milović ju je nazvao kur… Bjelica-Prutina je opisala da se nastavlja psovanje i čuje zvuk pljuvanja, te riječi “ako te spucam, pola glave ću ti odnijeti”.

– Kasnije se zove policija, ona konstatuje da je upravo zadobila udarac – dodala je Bjelica-Prutina.

Istakla je da je potrebno da CIK hitno reaguje, te da se sve treba utvrditi i od učesnika tražiti izjašnjenje.

faktor