U Goraždu promovisana zbirka kompozicija za djecu „Note od ljepote“ Adne Obuća

„Note od ljepote“ naziv je zbirke kompozicija za djecu autorice Adne Obuće koja je promovisana u Centru za kulturu Goražde.

Talentovana Goraždanka djeci je poklonila stihove pjesama sa notnim zapisom pružajući im mogućnost da se, po uzoru na nju,  i sami okušaju na dječijim festivalima i drugim događajima.

„ Nakon što sam prethodno izdala zbirku poezije „Sehara želja“ sve te pjesme sam sada uz notne zapise pretočila  u drugu zbirku  „Note od ljepote“. Pjesme je muzički uokvirio Milivoje Ilić, a neke od njih pjevane su na dječijim festivalima poput pjesme „Molitva“ koju je otpjevala moja sestra Adela i koja je osvojila nagradu za najbolji tekst na Lino festivalu“ – pojašnjava Obuća.

Talentovan Goraždanka ističe da joj je motiv za izdavanje zbirke kompozicija bila želja da djeci pruži priliku da se sa ovim pjesmama  okušaju na dječijim festivalima, na kojima je i sama učestvovala

„ Zbirku sam posvetila svojoj mlađoj sestri ali i svoj drugoj djeci jer i ja kada sam bila mlađa meni su poklanjali pjesme za učešće na festivalima, tako da ja sada to želim da poklonim djeci Goražda. Neizmjerno sam zahvalna posebno organizaciji „Sedinin bazar“ iz Čikaga kao i gardonačelniku Goražda Ernestu Imamoviću koji su mi pomogli u izdavanju zbirke“ – kazala je ona.

„ Note od ljepote“ pobudile su veliko interesovanje a promociju su  uljepšali i učenici Osnovne muzičke škole (OMŠ) Avdo  Smailović. Dodjeljene su i zahvalnice pojedincima i organizacijama koji su pomogli izdavanje zbirke čija autorica promocije najavljuje i u Sarajevu i Novom Pazaru.