Potpisan Ugovor o sufinansiranju projekta “Snabdijevanje vodom naselja Glamoč iz rezervoara Rorovi”

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Haris Salković i gradonačelnik Grada Goražde Ernest Imamović potpisali su danas Ugovor o sufinansiranju projekta “Snabdijevanje vodom naselja Glamoč iz rezervoara Rorovi”.

Vrijednost cjelokupnog projekta procjenjuje se na iznos oko 100.000 KM, a iz budžeta Ministarstva za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2022. godinu, sa ekonomskog koda Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti (vodne naknade), Gradu Goražde odobreno je 40.000 KM.

Prema riječima ministra Salkovića, nadati se da će se sa ovim sredstvima moći završiti osnovni vod te da će Gradska uprava i JKP „6 mart“ iznaći mogućnosti priključenja domaćinstava na glavnu vodovodnu mrežu.

Da se radi o dobroj saradnji Gradske uprave i resornog ministarstva, na čemu je ovom prilikom gradonačelnik izrazio zahvalnost, dokazuje i činjenica da je ovo već peti projekat Gradske uprave koji je podržan iz sredstava prikupljenih iz vodnih nakanda od strane ministarstva.

Saradnja će se i u budućnosti nastaviti kako bi se realizovali značajni projekti na zadovoljstvo svih naših građana, naglašeno je ovom prilikom.

 

www.bpkg.gov.ba