Servisne informacije

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. U centralnim i istočnim područjima ima magle. Povremeno će biti jačih udara vjetra. Jutarnja temperatura zraka kreće se između 8 i 14, a dnevna će iznositi između 26 i 32 stepena.

Biometeorološke prilike su povoljne. Stabilno vrijeme, sa više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima, mogao bi uzrokovati manje poteškoće stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima toko dana savjetuju iz federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kolovoz je uglavnom suh, a pažnju skrećemo na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Sporije, zbog radova, saobraća se na dionici autoputa Zenica jug-Zenica sjever, kao i na magistralnim putevima: Tuzla-Lukavac, Žitomislići-Počitelj i Donji Vakuf-Travnik. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.