Završnica projekta Mini odbojke: U takmičenju učestvuje šest ekipa u 10 kola

U toku je završni dio projekta “Mini odbojka za djevojčice” kojeg realizuje  Odbojkaški klub Goražde, što podrazumijeva odigravanje utakmica u mini odbojci. U takmičenju učestvuje 6 ekipa koje će odigrati 10.kola, istakli su predstavnici Odbojkaškog kluba Goražde na pres konferenciji održanoj u prostorijama kluba.

Ovaj projekat podržan je od Regionalnog programa demokratije na Zapadnom Balkanu 2 koji finansira EU, a implementira UNDP u saradnji sa gradskom upravom Goražde.

“Sve ide prema utvrđenom planu i sada smo u završnici projekta tako da nas očekuje  odigravanje utakmica u mini odbojci, a učestvuje 6 ekipa koje će odigrati 10.kola. Takmiče se ekipe Olimpa, Leptirice, EKV, Napolitanke, ŽOK Miny i Bikovi koje su odigrale 5.kola tako da se nalazimo na polovini takmičenja”, istakao je Armin Herenda, voditelj projekta.

Završnica projekta traje dva mjeseca, tako da OK Goražde ulazi  u posljednji mjesec u kojem će se odigrati još 5 preostalih kola nakon čega će biti proglašen i pobjednik.

Projekat je naišao na veliko interesovanje, na zadovoljstvo organizatora, ali i učesnika.

“Imamo odlične reakcije na ovaj projekat, od strane učesnika, ali i svih onih koji su na bilo koji način vezani za ovaj projekat. Također veoma smo zadovoljni i samim angažmanom djevojčica koje učestvuju u projektu, njihovim angažmanom i nivoom znanja i iskustva koje su usvojile  u dosadašnjem dijelu  projekta. Od nepoznanice koju je predstavljala, primjera radi igra “4 protiv 4” samo nakon nekoliko odigranih utakmica primjetan je ogroman napredak u kvalitetu igre”, kaže Džana Obuća, trenerica.

Obuća vjeruje da će, nakon uspješno okončanog projekta koji je doprinio, između ostalog, i popularizaciji ovog sporta među mladima, Mini odbojka biti sastavni dio igre u gradskim kvartovima gdje stanuju ove djevojčice, ali i šire.

“Mi kao klub ćemo svakako biti na raspolaganju za svaku vrstu pomoći, nama  i jeste cilj da okupimo što više mladih, da radimo na popularizaciji ovog sporta, a sve to daje odlične rezultate na više frontova, a prije svega da sport, odbojka bude stil života mladih ljudi”, kaže Obuća.

Nakon odigranih 5 kola “Mini odbojke za djevojčice” raspored na tabeli je sledeći:

1.Leptirice             12 bodova (162:133)

2.ŽOK Miny             9 bodova (166:160)

3.Olimp                    8 bodova (153:162)

4.EKV                        7 bodova (137:137)

5.Bikovi                     5 bodova (155:171)

6.Napolitanke          4 bodova (141:160)

Naredno  6.kolo igra se u nedelju (18.09.2022.) u 18,00 sati u Gradskoj dvorani “Mirsad Hurić” u Goraždu.