Servisne informacije

foto: facebook

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Obilnije padavine na području Hercegovine, jugozapadne i zapadne Bosne. Vjetar je slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 10 do 17, a dnevna od 15 do 21 stepen.

Tmurno vrijeme, praćeno padavinama i južinom, uslovljava lošiju biometeorološku prognozu. Tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se pojačati. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestu povreda, promjene raspoloženja, dekoncentracije, a u noći problemi sa snom. Temperature zraka će porasti, što bi trebalo malo umanjiti negativne efekte promjene vremenskih prilika. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Kolovoz je jutros pretežno mokar ili vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Vozače upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Sporije, zbog radova, saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Tuzla-Lukavac, Žitomislići-Počitelj i Donji Vakuf-Travnik. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.