Servisne informacije

U BiH danas će preovladavati promjenljivo do pretežno oblačno i hladnije vrijeme. Tokom dana u većini krajeva sa kišom. Na sjeveru će povremeno biti sunčanih perioda. Vjetar je slab do umjeren vjetar južnog smjera. Dnevna temperatura zraka iznosit će od 13 do 18 stepeni Celzijusovih.

Biometeorološke prilike će se popravljati sa odmicanjem dana. Nakon tmurnog jutra u Bosni, postepeno će se razvedravati i biće ugodnije, uz umjerene temperature zraka. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti u poslijepodnevnim satima. U noćnim satima sa izraženijim jugom, što bi moglo uzrokovati manje probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama.

Stanje na cestama 28. 09. 2022. u 06:30 sati

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone.

Na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoigrađene poddionice autoceste Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine. Molimo vozače da budu oprezni, posebno prilikom prolaska kroz naplatne kućice.

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su od 08:30 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, zbog čega je saobraćaj obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i autoput A-1 dionice Zenica sjever-Zenica jug (vijadukt Klopačke stijene) i Sarajevo zapad-Tarčin (tuneli Vis i 25.novembar), kao i magistralne puteve: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Simin Han-Čaklovići i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.