BUDIMO HUMANI: Majci koja je kilometrima udaljena od svoje bebe potrebna pomoć za liječenje

foto: avaz.ba

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Aminu Hasanagić iz Fojnice, koja je mjesecima, zbog bolesti, više od hiljadu kilometara udaljena od svoje bebe Ajše. Kako bi se vratila u njen zagrljaj, ponovo joj je potrebna pomoć. Pomoći možete pozivom na broj 17007 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Aminin život je krajem juna ove godine visio o koncu zbog hemoragijsko-nekrotizirajućeg pankreatitisa. Udruženje Pomozi.ba je odmah pokrenulo apel za ovu mladu ženu, koja je hitno prebačena sanitetskim avionom na liječenje u Tursku. Tamo je boravila duže od tri mjeseca, te imala više operativnih zahvata.

Za njeno dosadašnje liječenje plaćeno je 79.287,45 eura, ali je ostao dug prema klinici u Turskoj od 55.000 eura. Porodica je uspjela prikupiti 20.000 eura, te je potrebno prikupiti preostalih 35.000 eura.

Pomozimo i ovaj put ovoj 29-godišnjoj majci da bude podrška njenoj bebici sada i da njihova priča ima sretan kraj.

Pored poziva na broj 17007, Amini možete pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org klikom na opciju “Doniraj odmah” ili bankovnih računa Pomozi.ba organizacije u produžetku, saopćeno je iz Udruženja.

avaz.ba