Od jutros zabrana objavljivanja rezultata istraživanja javnog mijenja u vezi sa glasanjem i izborima

FOTO: ilustracija

Kampanja pred opće izbore u BiH počela je 2. septembra kada je započeo period od 30 dana tokom kojih je dozvoljeno emitovanje plaćenog političkog oglašavanja, kao i neposrednog obraćanja kandidata

U BiH sutra počinje predizborna šutnja pred opće izbore koji će biti održani u nedjelju, 2. oktobra.

Ujedno, danas je posljednji dan predizborne kampanje, a od 7.00 sati na snazi je zabrana objavljivanja rezultata ispitivanja javnog mnjenja do zatvaranja biračkih mjesta u nedjelju, 2. oktobra, u 19.00 časova.

Predizborna šutnja počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta, odnosno sutra u 7.00 sati i traje do njihovog zatvaranja u nedjelju, 2. oktobra.

Kampanja pred opće izbore u BiH počela je 2. septembra kada je započeo period od 30 dana tokom kojih je dozvoljeno emitovanje plaćenog političkog oglašavanja, kao i neposrednog obraćanja kandidata, saopćeno je iz Regulatorne agencije za komunikacije.

RAK je podsjetio na obavezu poštovanja Poglavlja 16 Izbornog zakona BiH i Pravilnika o medijskom predstavljanju političkih subjekata u periodu od dana raspisivanja izbora do dana održavanja izbora.

Opći izbori u BiH zakazani su za 2. oktobar, a pravo glasa ima 3.368.666 birača.

 

Avaz