Stiže promjena vremena: Poznata prognoza za vikend

Foto : Avaz

Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas najavljuju malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove bit će magle i niskih oblaka. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stepen.

Prvog dana vikenda preovladavat će malo do umjereno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle i niskih oblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U ponedjeljak malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Krajem dana i u večernjim satima u sjeverozapadnim i zapadnim područjima se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stepeni.

Avaz