Mevlud povodom rođenja Poslanika, a.s, u Aladža džamiji u Foči

U sklopu kulutno- vjerske manifestacije „Dobro nam doš'o“ na području Muftijstva goraždanskog, održan je mevlud povodom rođenja Poslanika, a.s, u Aladža džamiji u Foči.
Učenju mevluda prisustovao je Muftija goraždanski ,Remzija ef. Pitić, koji je istakao da je danas poseban dan u kojem se sjećamo našeg učitelja, milosnika  Božijeg kojem je poslata Božija Objava, Poslanika Muhammeda, a.s.  Posebno je naglasio značaj koji  Poslanik, a.s, mora imati u životu svakog vjernika, te  tako svakodnevno kada se nađemo u nedoumici i iskušenju treba da se zapitamo šta bi sada uradio naš Poslanik, a.s, te  da li bi on bio zadovoljan sa našom odlukom. Također je naglasio da vjernik ima obavezu da bude jak, najjači, da iz sebe izvuče svu snagu i potencijal i bude od koristi Ummetu Poslanika, a.s, te da uvijek govori istinu i onako kako jeste.
Učenju je prisustvovao i glavni imam MIZ Foča, Miralem ef. Hodžić, koji je istakao da je ovo poseban dan, te izrazio radost i zahvalnost što je centralni događaj kulturno- vjerske manifestacije „Dobro nam doš'o“ održan u Foči, te da  je to veliki značaj  za džematlije.
– Za sve nas je danas poseban i odabran dan, rođenje posljednjeg Allahovog Poslanika, a.s, a slijeđenje njegovog Sunneta nam je danas potrebno više nego ikada, jer smo u današnjem vaktu previše okupirani stvarima koje ne vode ničemu. Posebno bih se zahavalio Muftijstvu goraždanskom što je centralna manifestacija  u Aladža džamiji, te svima koji ulažu trud da svjetlo islama na prostoru  Medžisa Islamske zajednice Foča i dalje živi- poručio je ef. Hodžić.
Na kraju programa dovu je proučio glavni imam MIZ Ustikolina, Edib ef. Efendić.
Muftija goraždanski je najavio da se kalendarska karavana i kulturno- vjerski program  nastavljaju, te najavio mnogo značajnih sadržaja, a sljedeći na prostoru MIZ Foča jeste godišnica preseljenja na ahiret Mehmed- paše Kukavice, posljednjeg bošnjačkog velikog vakifa na našem području.